Hola a tots i totes, benvinguts a la meva recopilació de sortidetes pels voltants de Tortosa. Si busqueu alguna cosa molt professional, aquest no és el vostre blog ¡¡ Faig sortidetes de tercera divisió pel territori i simplement les vaig recopilant per saber on he anat i com ho he fet, res més. Hi ha molta gent pel territori que coneix molt millor les sortides i com fer-les. Si et consideres de tercera divisió com jo, igual t'aprofita per fer una sortideta light pels voltants de Tortosa.

martes, 9 de marzo de 2021

Font Nova - Font de Domingo - La Coscollosa - Moleta d'Alfara - Font Nova

Pos una altra volteta per la falda dels Ports, com la majoria de vegades per mi, seguint el track de Lo Favaret. Com sempre tot perfecte, tot i que aquesta vegada tinc alguna observació a fer-li, i és que la volta de dificultat baja, baja, trobo no té molt, ho hauriem de deixar en moderada mínim, i després el temps, sino estàs molt acostumat a pujar i baixar barrancs, trobo que 4 hores és el correcte.

La volteta és molt gracioseta, però oco, unes costes empinades com una casa de grans, o sigui que si la penseu fer, no es una volteta familiar per anar amb crios, tot i que no és pujar a l'Aconcagua, heu d'estar una miqueta acostumats a fer sortides, sino patireu una mica. Tot plegat són uns 7 kms amb un desnivell de 564 mts.


Un cop ja feta la prèvia de la sortideta anem a ubicar-mos per poder començar la ruteta, com sempre que anem de cara al Port, passem per Roquetes, també passem pels Reguers i continuem per la mateixa carretera com si anessim al Tosca, però, 1,9 kms passat Els Reguers ens trobem l'encreuament del Canal Xerta-Riu Sènia, llavors em de girar cap a la dreta.

Si us fixeu, podreu ja veure la Moleta d'Alfara, que des de lluny sembla com una mena de cub de Rubik clavat dalt de la montanya. Pos si fins allí dalt anem ¡¡¡

Estavem amb el cotxe encara i haviem girat a la dreta a l'alçada del canal, doncs tirem un ratet, al loro que el camí no és una autopista ¡¡¡ Si aneu amb un cotxe altet no hi ha problema, si aneu en un turisme també es pot passar bé, però espai que hi ha molts de clots. Hem de tirar un ratet, fins creuar dos ponts molt llargs, un cop ja passat el segons i més llarg, a l'esquerra està l'indicador de la Font Nova. Un cop trobat el camí, fins a dalt de tot sense parar.

La carretera tampoc és un goig d'ampla, però bé xino-xano amunt arribarem a l'àrea recreativa de la Font Nova.




Pos bueno, au, ja estem al puesto, la ruta és circular i no hi ha problema com la vulguis fer, ara jo per la meva petita experiència (l'he fet dos vegades), prefereixo pujar per la Font de Domingo que no per la part de La Moleta d'Alfara. Tot és costa amunt i ningú regala res, però la baixada per la part de la Font de Domingo és prou molesta de fer, per la pendent i també pel camí que està molt malament.

Una observació sobre el troç final de pujada a la Moleta, com veureu a la foto de baix, per pujar a la Moleta haurem de superar un petit tram aeri, amb bones preses i ben equipat amb grapes i cables, que ens permetrà pujar a la part superior, que val la pena recórrer completament per gaudir plenament de les esplèndides panoràmiques que se’ns obren.

Com sempre, carreguem el track que us adjunto al final del post, i a la faena, un parell de fotos per a obrir boca. Si teniu algún dubte de com seguir la ruta podeu consultar aquí com fer-ho.



En hi ha moltes de rutes a Wikiloc de la Moleta d'Alfara, però jo he fet la de l'usuari Lo Favaret que el segueixo a Wikiloc i sempre fa les rutetes molt aseades. Us deixo l'enllaç per descarregar la seva ruta:




No hay comentarios:

Publicar un comentario